Over Mij

Mijn naam is Veerle Ultee en ik ben VIC; een bedrijf dat is opgericht om organisaties op een innovatieve manier verder te helpen met informatiemanagement, sociale media en een slimme manier van werken.

Veerle Ultee

Mijn passie is het enthousiasmeren en activeren van mensen met als doel persoonlijke ontwikkeling en het verder brengen van de organisatie. Dat doe ik op het gebied van informatiemanagement op het snijvlak tussen DIV en ICT. Maar ook daar waar HRM (training, vaardigheden, veranderen, doen) en techniek elkaar ontmoeten. Ik heb me gespecialiseerd in de toepassing van sociale media, het ontwikkelen van digitale vaardigheden en informatiemanagement.

Vroeger wilde ik tandarts worden, daarna sportjournalist. Ik heb uiteindelijk de master “Westerse Literatuur en Cultuur” gevolgd met een minor journalistiek. Ik haalde daarna mijn 1e graads bevoegdheid voor docente Engels en ging vervolgens als trainee informatiemanager aan de slag bij Rijkswaterstaat. In informatiemanagement en alles wat daar mee samenhangt heb ik mijn vakgebied gevonden. Ik rondde de master Informatiekunde aan de UvA cum laude af. Ik werkte als ‘document manager’  en ‘regisseur informatievoorziening’ bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Nu werk ik als informatiemanager voor de gemeente Dongen. Daar houd ik me bezig met accountmanagement, ict-portfoliomanagement, informatiebeleid, zaakgericht werken, digitale vaardigheden, dienstverlening, gegevensmanagement, organisatieontwikkeling en een nieuwe manier werken. Ik ben breed geïnteresseerd en altijd op zoek naar actie en innovatie. Samen met Ageeth en Ali vorm ik de netwerkorganisatie “De Slimme Organisatie“.

Wilt u meer weten over mij? Kijk op mijn LinkedIn pagina, volg me op Twitter, of vraag het Google. Mijn CV vindt u op Prezi.

Waarom ‘VIC’?
VIC is de afkorting van “Veerle Informatie Consultancy”, maar is bovenal een verwijzing naar en eerbetoon aan mijn opa Vic Martens. Hij kwam uit een echt ondernemersgezin en heeft altijd een eigen zaak gehad.  Mijn opa en zijn stofjas waren onafscheidelijk, daarom zijn het logo en de huisstijl van VIC in stofjas blauw.

Wat biedt VIC?
VIC geeft trainingen sociale media (denk aan: Prezi, Twitter, LinkedIn, Dropbox), slim digitaal werken en informatiemanagement (waaronder ook specifiek zakagericht werken trainingen). VIC verzorgt een training op maat voor uw organisatie. Alle trainingen worden zorgvuldig afgestemd op het doel, de organisatie en de doelgroep. Deelnemers ontvangen vooraf heldere informatie over wat ze tijdens de training leren. Het cursusmateriaal en een eventuele handleiding worden beschikbaar gesteld.

Naast trainingen kan VIC uw organisatie ook adviseren over ‘het nieuwe werken’, een sociale media-scan uitvoeren, workshops organiseren, een themadag of werkconferentie verzorgen, (mee)schrijven aan beleid, een trainingsprogramma opzetten, inspiratiesessies houden of een debat organiseren.

Wilt u meer informatie over de diensten van VIC?
Laat het me weten!