Sociale Media en Web 2.0

VIC verzorgt trainingen Sociale Media en Web 2.0. De trainingen worden op maat gemaakt; afgestemd op de organisatie en de doelgroep. Een training duurt tussen een dagdeel en twee volle dagen, afhankelijk van de onderwerpen, organisatiewensen en de voorkennis van de deelnemers. Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers*.

De trainingen starten met een korte algemene introductie van sociale media en web 2.0, en gaan daarna uitgebreid in op een of meerdere specifieke tools of onderwerpen. De nadruk ligt op de praktische toepassing in het werk van de deelnemers. De deelnemers gaan dan ook zelf aan de slag met de tool; na afloop van de training kunnen ze hun kennis direct in de eigen werkpraktijk toepassen.
Het is ook mogelijk meerdere onderwerpen te combineren in een overzichtstraining ‘Introductie Web 2.0′. Dat is mooi als eerste kennismaking met 2.0 tools, maar minder geschikt om ook de toepassing van de tools onder de knie te krijgen.


Prezi; presenteren 2.0

Op een vernieuwende manier leren presenteren? Prezi verdringt PowerPoint als de presentatietool. Maar Prezi wordt ook gebruikt voor mindmapping, als CV of als nieuwsbrief. Waar u Prezi ook voor inzet de voordelen zijn onmiskenbaar: dynamisch, innovatief, en intuïtief. In deze training leert u een Prezi maken met alle mooie functionaliteiten als zoomen, draaien, werken met een achtergrond, integreren van filmpjes en natuurlijk het aanleggen van het pad. Na afloop van de training zet u in een handomdraai een prachtige Prezi-presentatie in elkaar.


Ontdek Twitter (beginnende gebruiker)

Twitter is uitgegroeid tot een belangrijk communicatiemedium. U wilt als organisatie ook aan de slag op dit micro-blog. In deze training leert u de basisprincipes van Twitter; u maakt een account, verstuurt een eerste tweet, legt een Twitter-lijst aan en leert doelgericht zenden en zoeken met behulp van hashtags. Ook krijgt u uitleg over veelgebruikte afkortingen en termen.


Doe meer met Twitter (gevorderde gebruiker)

U heeft een Twitter account, volgt een paar mensen en stuurt zelf af en toe eens een tweet de wereld in. Maar u wilt meer uit Twitter halen? In deze cursus slaan we de basisvaardigheden over en duiken we dieper in de mogelijkheden van Twitter. Tweet reach, tweet fountains, twitter kranten en nog veel meer toepassingen komen langs.


LinkedIn verkennen (voor beginnende gebruikers)
LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk ter wereld. Alleen al in Nederland gebruiken meer dan 3 miljoen professionals het om zich te profileren en hun netwerk te onderhouden. In deze training maken we een account aan en werken we aan uw zakelijke profiel op de netwerksite. Ook leer je waarom je (juist) niet alleen collega’s toe moet voegen aan je netwerk.


LinkedIn optimaal benutten (voor gevorderde gebruikers)

U heeft al een LinkedIn account. Maar hoe kunt u LinkedIn, waar alleen al in Nederland meer dan 3 miljoen professionals lid van zijn, beter benutten? In deze training leert u hoe uw profiel verbetert, uw netwerk uitbreidt en hoe u dat netwerk optimaal kunt gaan gebruiken. We kijken naar groepen, vacatures en bedrijfspagina’s. U zult ontdekken dat LinkedIn een schat van informatie bevat en onmisbaar is om uw relaties te onderhouden en benutten.


Zoeken en vinden online

Internet weet alles. Nou ja, bijna alles. Google zoekt het voor ons op. Maar kunt u de juiste informatie ook vinden? In een training online zoeken leert u slimme tips en trucs om beter (gerichter) en met meer resultaat te zoeken op internet.


Slim samenwerken met Google Docs

Slim online samenwerken kan heel eenvoudig met behulp van Google Docs. Dit is een gratis online pakket van applicaties, vergelijkbaar met Microsoft Office, waarin u gelijktijdig en online met anderen werkt aan documenten, spreadsheets, presentaties en afbeeldingen. Ook het delen van documenten kan met Google Docs.


Online enquêtes maken met Google forms

Google Forms is een gratis online tool binnen Google Docs. Met deze toepassing zet u razendsnel een digitale enquête uit en verwerkt u de resultaten in een mooi overzicht met één druk op de knop. Tijdens deze training maken we een account aan en gaat u zelf direct aan de slag met het samenstellen van een vragenlijst. Het type vragen, de opmaak van het formulier, het uitzetten van de lijst en het verwerken van de resultaten komen aan bod.


Bestanden delen via Dropbox

We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk samen. Een slimme manier om bij je bestanden te kunnen, en deze gemakkelijk te delen met collega’s is dan belangrijk. Dropbox biedt deze functionaliteit. Tijdens de training maak je een account aan en leer je hoe je Dropbox gebruikt, de voordelen en de nadelen en risico’s. Welke bestanden sla ik wel op in deze cloudapplicatie, en voor welke bestanden is het beter om een meer beveiligde omgeving te gebruiken? Ook leer je hoe je opslagruimte kunt uitbreiden, fotoalbums kunt maken en hoe versie beheer werkt.


Introductie Web 2.0

Web 2.0 is een veelgehoorde term. Maar wat bedoelen we daar precies mee? In deze cursus maakt u kennis met web 2.0 en de toepassingen die het voor u en uw organisatie kan hebben. Ook kijken we naar een aantal van deze toepassingen in de praktijk; wat leverde slim gebruikmaken van web 2.0 andere organisaties al op en hoe kunt u aan de slag?

Wilt u meer informatie over deze trainingen? Of direct een training boeken?
Neem dan contact op met VIC.

* Een grotere groep kan wel, dan werken we met twee trainers.